LaVioLou

Koningin van Eenvoudige Komaf

In deel I, Koningin van Eenvoudige Komaf, is Koningin LaVioLou gevlucht uit haar Moederland LaVioNië, verjaagd door de boze Generaal DonderBliksem.

persfotokaart LaVioLou Koningin van Eenvoudige Komaf

Zij heeft Haar KoninkRijk moeten verlaten vanwege problemen met de boze Generaal DonderBliksem. Helemaal alleen trekt ze dan maar de Wijde Wereld in, zo maakt Ze een lange tocht over modderige paadjes. Alles moest ze achterlaten, ook Haar KoningVader en KoninginMoeder, haar BoezemVriendin Eumalia.
Tenslotte komt Ze hier aan, waar Ze niemand kent en zelfs de plaatselijke frituur niet eens weet te vinden. Daarom gaat ze op zoek naar een nieuwe Hofhouding met nieuwe Hoflakeien en Hofdames, Hofpaardjes, Haar Koning, een nieuwe Boezemvriendin Eumalia, de Koninklijke HofFanfare en Dansmariekes, én... De Drager van Het Boek Des Levens. Ook kan Zij zichzelf niet eens 'dresseren des ochtends' !. Ja, Ze spreekt wel heel Koninginnerig, met rare woorden die je toch snapt ook al begrijp je ze niet.

De kinderen mogen deze rollen vervullen en kijken daarbij een beetje in de keuken van een vluchteling, maar ook in die van een sprookjesfiguur. Ouders en andere volwassenen dienen als heus Gepeupel te juichen en te wuiven bij de Grande Finale Opstoet over het festivalterrein, de gymzaal, de aula, aan het eind van het stuk.

Een sprookjesachtige voorstelling met heel veel interactie met het publiek, prachtige liedjes en vioolspel. (4-12 jr.)

  • Actrice Loutje Bosch zingt live en speelt hierbij viool.
  • Componist is Tom America (Kinderen voor Kinderen).
  • Tekstschrijver is Zjef Naaijkens (RK Veulpoepers BV).

Hiervan is ook een CD gemaakt, die na afloop te koop is, net als de speciale uitgave van de HofCourant.

Een solo (familie-)theaterprogramma van ongeveer 60 minuten, geschikt voor en met kinderen van 4-12 jaar.
Er wordt gebruik gemaakt van een eigen geluidsinstallatie.

Geschikt voor zowel festivals, openluchttheaters als basisscholen, buurthuizen, asielzoekerscentra, instellingen (lichamenlijk/verstandelijk gehandicapten hoog niveau).